Jídelní lístek
Vedoucí
kuchařka: Martina Hofmanová, Vedoucí ŠJ: Miroslava Ličmanová
Jídelníček schválila a kontrolovala: Mgr. Lenka Vavrušová, ředitelka školy
Jídlo
je určeno k okamžité spotřebě.
Změna jídelníčku vyhrazena.
SEZNAM ALERGENŮ NALEZNETE ZDE:
Kontakt
Miroslava Ličmanová
Vedoucí školní jídelny, kuchařka
tel: +420 774 527 981
577 991 115
Případné dotazy zodpoví vedoucí ŠJ ve dnech: úterý od 7:00 - 15:30
čtvrtek od 7:00 - 11:30.
Vnitřní řád školní jídelny
Stravování ve školní jídelně
- Školní jídelna především zabezpečuje stravování dětí, žáků v době jejich pobytu ve škole, umožňuje stravování vlastních zaměstnanců
- Aby žák ZŠ obdržel požadovaný oběd, musí si jej objednat v daný den do 7.45 hodin tak, že se nahlásí vedoucí školní jídelny a ta si jej zapíše do formuláře k tomu předem určenému. Odběr oběda může nahlásit i zákonný zástupce žáka telefonicky či osobně u vedoucí školní jídelny nejpozději do 7.45 hod. Pokud se stane, že si oběd v daný den žák neodebere ( náhlé onemocnění, nevolnost, úraz apod.), má možnost zákonný zástupce dítěte oběd odnést v jídlonosiči. V opačném případě oběd propadá.
- Jídelní lístek je vyvěšen na nástěnce v základní škole i v
mateřské škole s týdenním předstihem.
Jsou na něm uvedeny i alergeny. - Jídelní
lístek sestavuje vedoucí školní jídelny. Je sestaven dle zásad
racionální výživy
a doporučeného spotřebního koše pro školní stravování. - Rovněž je vyvěšen jídelní lístek pro MŠ. Dbá se o střídání masitých a polomasitých, bezmasých a zeleninových jídel ( syrová zelenina, ovoce)
- Mléčné výrobky se podávají v souladu s průměrnou spotřebou vybraných druhů potravin ve školní jídelně.
V souladu se současnými výživovými trendy obohacujeme jídelníček
o celozrnné pečivo, obiloviny (jáhly, pohanka, ovesné vločky), dostatek ovoce a zeleniny.Z masa vybíráme zvláště drůbež, ryby a netučné části vepřového a hovězího. Sladká jídla z bílé mouky, smažená jídla, hutné omáčky s knedlíkem apod. dětem nabízíme výjimečně.
Učíme děti přirozenou cestou budovat si správné stravovací návyky jako nedílnou součást zdravého životního stylu.
Školní kuchyně
Ve školní kuchyni se vaří pro děti mateřské školy, žáky základní školy a školní zaměstnance.
V
budově ŠJ je školní kuchyně, přípravná kuchyňka pro děti MŠ, chodba s
výdejním
a odběrným oknem pro žáky ZŠ, sklady potravin, úklidová
místnost, místnosti pro zaměstnance ( kuchařky, vedoucí školní jídelny a
účetní školy) a sociální zařízení pro zaměstnance školní jídelny. Prostor kuchyně je rozdělen na výrobní úseky, které jsou označeny, aby nedocházelo ke křížení potravin.